المقادير:
كوب دقيق بيضة كبيرة 1/ 8 كيلو زبدة ¼ كوب سكر بني ¼ كوب سكر أبيض ملعقة فانيليا صغيرة ¼ ملعقة صغيرة ملح ½ ملعقة صغيرة كربوناتو ¾ كوب شيكولاتة شرائح الطريقة: 1- حطّي الزبدة في المضرب الكهربي على سرعة بطيئة لحد ما الزبدة تسيح. 2- بعد كده ضيفي عليها السكر الأبيض والسكر البني، واضربيهم كلهم مع بعض لحد ما تحسّي إن الخليط بقى زي الكريمة. 3- ضيفي البيضة على الخليط ومعاها الفانيليا والملح والكربوناتو، واخلطيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي عليهم الدقيق تدريجيا مع الاستمرار في الخلط لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها كويس. 4- طلّعي الخليط من المضرب، وحطّي عليه قطع الشيكولاتة وقلّبي المكونات كلها مع بعض. 5- هاتي صينية كبيرة وحطّي عليها ورق زبدة، وقسّمي العجينة على شكل كرات صغيرة ورصّيها على الصينية. 6- دخّلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة 180، وسيبيها لمدة من 8 : 10 دقائق.. وبالهنا والشفا. |
التسميات : برامج طبخ