شات اصدقاء الفيسبوك





طريقة عمل كوكيز بالشيكولاتة 2012

المقادير:
كوب دقيق
بيضة كبيرة
1/ 8 كيلو زبدة
¼ كوب سكر بني
¼ كوب سكر أبيض
ملعقة فانيليا صغيرة
¼ ملعقة صغيرة ملح
½ ملعقة صغيرة كربوناتو
¾ كوب شيكولاتة شرائح
الطريقة:
1- حطّي الزبدة في المضرب الكهربي على سرعة بطيئة لحد ما الزبدة تسيح.

2- بعد كده ضيفي عليها السكر الأبيض والسكر البني، واضربيهم كلهم مع بعض لحد ما تحسّي إن الخليط بقى زي الكريمة.


3- ضيفي البيضة على الخليط ومعاها الفانيليا والملح والكربوناتو، واخلطيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي عليهم الدقيق تدريجيا مع الاستمرار في الخلط لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها كويس.


4- طلّعي الخليط من المضرب، وحطّي عليه قطع الشيكولاتة وقلّبي المكونات كلها مع بعض.


5- هاتي صينية كبيرة وحطّي عليها ورق زبدة، وقسّمي العجينة على شكل كرات صغيرة ورصّيها على الصينية.


6- دخّلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة 180، وسيبيها لمدة من 8 : 10 دقائق.. وبالهنا والشفا.

التسميات :



اترك تعليقا

ممنوع النسخ

يتم التشغيل بواسطة Blogger.
تصميم : webbilgi.org | تعريب وتطوير : قـوالـبنـا للـبلـوجر