شات اصدقاء الفيسبوك





طريقة عمل طاجن البامية باللحمة الضاني 2012

المقادير:
كيلو بامية
كيلو لحمة ضاني
2 ثمرة بصل مفروم
2 ملعقة كزبرة جافة
3 فصوص ثوم مفروم
ملعقة صغيرة بهارات
3 كوب عصير طماطم
4 ملعقة كزبرة خضراء
قرن فلفل حامي مفروم


الطريقة:
1- تبّلي اللحمة بالملح والفلفل، وشوّحيها مع شوية زيت زيتون ونصف كمية البصل،
وبعد كده ضيفي عليها شوية من صلصة الطماطم، وسيبيها على النار علشان تتسبّك.


2- شوّحي البامية في حلة مع شوية زيت زيتون وباقي كمية البصل وفص ثوم واحد وملعقة كزبرة خضراء والفلفل الحامي والبهارات، وقلّبيهم كلهم مع بعض على النار.


3- حطّي اللحمة على البامية وقلّبيهم كويس، وحطّيهم في الطاجن.


4- شوّحي باقي الثوم والكزبرة الخضراء والكزبرة الناشفة، وشوّحيهم كلهم في شوية زيت زيتون في طاسة على النار.


5- حطّي باقي صلصلة الطماطم على الخلطة دي، وسيبيها على النار شوية.


6- حطّي الخلطة دي على طاجن البامية وعليها شرائح طماطم، ودخّليها الفرن لمدة 20 دقيقة.. وبالهنا والشفا.

التسميات :



اترك تعليقا

ممنوع النسخ

يتم التشغيل بواسطة Blogger.
تصميم : webbilgi.org | تعريب وتطوير : قـوالـبنـا للـبلـوجر