المقادير:
كيلو بامية كيلو لحمة ضاني 2 ثمرة بصل مفروم 2 ملعقة كزبرة جافة 3 فصوص ثوم مفروم ملعقة صغيرة بهارات 3 كوب عصير طماطم 4 ملعقة كزبرة خضراء قرن فلفل حامي مفروم الطريقة: 1- تبّلي اللحمة بالملح والفلفل، وشوّحيها مع شوية زيت زيتون ونصف كمية البصل، وبعد كده ضيفي عليها شوية من صلصة الطماطم، وسيبيها على النار علشان تتسبّك. 2- شوّحي البامية في حلة مع شوية زيت زيتون وباقي كمية البصل وفص ثوم واحد وملعقة كزبرة خضراء والفلفل الحامي والبهارات، وقلّبيهم كلهم مع بعض على النار. 3- حطّي اللحمة على البامية وقلّبيهم كويس، وحطّيهم في الطاجن. 4- شوّحي باقي الثوم والكزبرة الخضراء والكزبرة الناشفة، وشوّحيهم كلهم في شوية زيت زيتون في طاسة على النار. 5- حطّي باقي صلصلة الطماطم على الخلطة دي، وسيبيها على النار شوية. 6- حطّي الخلطة دي على طاجن البامية وعليها شرائح طماطم، ودخّليها الفرن لمدة 20 دقيقة.. وبالهنا والشفا. |
التسميات : برامج طبخ